08 juni 2009

Förseningskassan del 2.


Jag var & klagade på Försäkringskassan häromdagen. De svarar inte på ett endaste mail & att komma fram på telefonen är ju omöjligt som ni vet, man har ju inte direkt heller råd att sitta med mobil i telefonkö i två timmar.
Jag kom in med Juni på armen, spya i håret & glad i hågen.
"När kommer mina pengar?"
"Ja, jag ska kolla här...Jaha, du har ju inte fått pengar sen mars!"
"Nä, jag har ju inte det & nu börjar det verkligen krisa sig på riktigt"
"Ja, allt är ju som utrett & klart, vet inte varför det dröjer. Jag vet ju dock att de är lite försenade, de försöker beta av alla ärenden så fort som möjligt..."
"Mmm, men för mig är det ju inte ens ett ärende, de ska ju bara betala ut mina dagar, hur svårt är det?"
"Ja, jag vet inte. Jag flaggar ditt ärende så ska de ringa inom 48 timmar."

Ok, jag var långt ifrån nöjd, men vad ska jag göra? Än en gång, man kan inte skjuta budbäraren. F-kassan är bara här en gång i veckan & bara vissa timmar den dagen - ännu en nackdel med inlandet.

Nåväl, de bör enligt min räkning ringa idag - JAG SKA HA PENGAR IMORGON!!! Enligt Babys räkning så säger han att 48 timmar förmodligen menas arbetstimmar, dvs 6 dagar, men då döööör jag ju!

Men visst, myndigheter.

Photobucket

4 kommentarer:

roffe sa...

Ha en skön måndag.kram

Malinne sa...

Hej!jag är helt på din sida..Jag har inte fått pengar sen april....Vi är många som väntar på pengar från dom...Inte verkar dom har förståelse för vissa saker heller....Jag ahr blivit lovad att få pengar dom sensate 3 veckorna,var dom pengaran aär..vet jag inte...Inte på mitt konto iaf.....Hoppas det löser sej för edj Kramar

Olle sa...

Hej!
Försäkringskassan är en myndighet from hell...näst intill omöjliga att ha att göra med, och det verkar lika illa överallt i landet tydligen. :P

Kul med en hårdrockarblogg..ska läsa igenom lite inlägg här nu... :)
Ha en bra vecka o lycka till med FK-tjatandet...

Emily sa...

Tack så mycket, glad jag blir! Lägger mycket tid och energi på att knåpa med kollage så det är roligt att få beröm! :D Eller rättare sagt jag kan fastna och och hålla på med det hur länge som helst.
JO det blev inget furuvik och nu är det sista veckan på starta eget kurs. Ska försöka va med trots ryggen som måste tränas upp nu med sjukgymnastik!
Jomen visst, jag har haft samma erfarenhet av att vara arbetslös på sommaren. Först är det skönt men sen blir det en plågga att vara hemma och sysslolös när solen skiner och det är skitvarmt!

Fy va jobbigt det är med försäkringskassan, har varit med om det där oxå.. Byråkrati!