06 juni 2009

Barndomens Nickel.


Jag började tänka på Nickel imorse, minns ni det godiset? Det var hårda fyrkantiga tabletter som låg i genomskinlig plast, nerstoppade i en avlång pappersförpacking/rulle. Förpackningen var lite silvrig, iaf på 80-talet.

Det fanns två smaker, gammaldags & fruktsmak. Nickel smaskades friskt i vår familj, iaf när morsan var närvarande & jag har speciella minnen av att vi gick in på OK & köpte just Nickel.

Det roliga med Nickel var väl att jag egentligen aldrig gillade dem, de var stenhårda, konstiga smaker & kanske lite mer ett "vuxengodis" än barngodis. Nickel verkar ha försvunnit, men när jag googlat har jag hittat info som säger att Försvaret köpte upp ett billigt restlager som de sedan delade ut under tältövningar "för att höja humöret". Dock var detta 2005, så risken att Nickel är borta för alltid är stora.
Photobucket

Inga kommentarer: