13 maj 2009

Sorgfågel.

Boken handlar om Annika Östberg liv, ni vet hon som suttit i fängelse i USA i typ hundra år? Hon flyttade till USA med sin mamma, rymde från familjen, blev heroinist & prostituerad med mera. Boken är faktiskt rätt bra & jag skulle kunnat ge den en 4:a, men eftersom det är hon själv som kommit med storyn så är den rätt rak, enkel & en del glorifierande.

Sverige har i flera år velat få Annika att framstå som något offer som sitter oskyldigt dömd i USA, men sanningen är väl den att hon absolut inte är så oskyldig. Hon fick "25 years to life" för 2 mord som skedde under samma dygn, en restaurangägare & en polis pepprades på av hennes pojkvän. Sen är det ju faktiskt så att hon tidigare tagit på sig ett knivmord som skedde i hennes lägenhet, något hon i boken säger hon gjorde bara för att fria sin pojkvän som satt inne för mordet. Lite skumt att ta på sig ett mord bara sådär kan man tycka & det är ju rätt konstigt att en "oskyldig" tjej ändå lyckas närvara vid 3 mord sammanlagt - how big are the odds? Det är rätt tröttsamt att hon skyller allt på sina män, hon hade väl ett val att iaf gå därifrån, eller rapportera till polisen? Nej då, hon är med på allt, hon rånar till & med de döda så hon kan köpa sitt efterlängtade heroin.

Det finns massor av info om det här på nätet & man får väl välja vad man vill tro på själv, dock säger till & med experterna att Annika inte är något offer - Leif GW använder snarare orden "väldigt tung brottsling". Hon har ju faktiskt varit medhjälp till 2 mord, det skall man inte glömma, + det eventuella mordet hon redan erkänt.

Annika berättar bra om knarket, prostitutionen & det hårda livet allmänt, men just när det kommer till hennes brott så vitmålar hon sig själv enligt mig. Nu har hon äntligen fått komma till Sverige, det hon har velat i alla år, men allvarligt förstår jag inte varför det var så viktigt - hon har inte varit i Sverige sen hon var 9 år!

Photobucket

2 kommentarer:

rolf sa...

GODMORGON.HA EN FIN OCH BRA DAG.KRAM

Emily sa...

Skulle tro att det blir kring 10.30 ungefär. Vore kul med sällskap!