17 maj 2009

Lite Eurovisionsnack, men vem minns egentligen?

Startfältet var sämre än någonsin & vår låt var definitivt bland de sämsta. Jag hittade inte någon låt jag gillade, men några stycken som jag tyckte var "helt ok" med tanke på utbudet. Islands var ju rätt tråkig, men en helt normal ballad & jag "gillade" även Turkiets vanliga turkdänga.

Saker man minns.
Grekland, mannen med den sjukt inspirerande dansen. Greken dansar som en maniac & det påminner mer om aerobics än dans, hur låten var har jag ingen aning om, men greken var roligast igår.

Dita von Teese hjälper Tyskland. Med vad hon hjälper har jag ingen aning om, men jag är ju Dita von Teese fan & tycker givetvis att hennes medverkan gjorde allt för ett förövrigt utrist Tyskland - låten var totalt intetsägande, men Dita var snygg som få.

Storbritanniens bidrag blir nästan nockad av en stråke & rycker till av rädsla. Såg ni det? Grymt kul, violinisten fick säkert skäll efteråt & vi skrattade gott här i soffan. En förövrigt urtrist låt som jag omöjligt kan förstå fick så många poäng, förmodligen fick den bara poäng för att Webber satt vid pianot.

Finland var en förhandstippad favorit i tidningen, men vad hände? De kom sist tror jag & så dåliga var det verkligen inte. Att showen med eldmän & bakåtvända kepsar var som hämtad från 1991 ger ju förstås dåliga vibbar, men allvarligt, låten var inte så dålig att den skulle komma sist.

Ukraina började med Britneyvibbar på sin scenshow, men det visade sig fort vara katastrof. Dock tyckte jag att låten växte, den blev ju helt crazy innan slutet. Kvinnan såg ut som en halvtransvestit i nån underlig klänning, flaggor vajade, hon går lös på några trummor & jag tror det var här det var några gladiatorsnubbar som dansade. Resultatet är helt fucking crazy, men allvarligt, det blir ju lite drag innan slutet & jag gillar!

Baby gillade Rumänien, själv minns jag inget alls förutom att det var 5 heta tjejer som dansade & det kanske är till grund för gillandet - vem vet?

Nu till det underliga, hur fan kunde Norge gå & vinna? Låten var kanske, efter en del lyssningar, inte värdelös, men inte så himla bra heller. Pojken är helt värdelös på engelska & texten är sjukt uppstyltad & "barnslig". Den växer ju på refrängen, men ändå -är pojken verkligen så söt?

Vi tjatar mycket om kompisröstande i de baltiska länderna, men vi är ju inte bättre - att Finland gav oss en 7:a är ju inte annat än kompisröst med tanke på skiten vi erbjöd. Hursomhaver, Norge slog poängrekord med 387 poäng vilket ger ett snitt på ca 9,5 poäng per land - hur fasen kunde ett förövrigt så splittrat Europa vara så överens om att Norge var så överlägsna? Jag fattar inte! Inget annat var vi lika på & ingen konkurrens fanns, Norge var tydligen bäst.

Nä, jag börjar misstänka att allt är uppgjort. Så överens kan man bara inte vara, speciellt om något som inte var så bra alls.

Photobucket

8 kommentarer:

Emily sa...

Jag stör mig som fan på att alla jämt klagar på de andra länderna, att dom kompisröstar osv. Men sen säger alltid kommentatorerna: Nu är det Norge/Finland/Danmark what so ever, nu får vi säkert en 12a!

Ea sa...

Tänk att två metalheads kan ha så olik smak ;).

Jag tycker inte att det är så konstigt att Norge vann. Ta en ung vitryss som bor i Norge och som ser ut som en rumpnisse. Detta tilltalar Norden, Baltikländerna och Öststaterna. Stoppa en stråke i handen och se till att texten handlar om ung kärlek. Ha en stor budget och anställ bra PR-folk så att låten spelas på radio i hela Europa. Klart och betalt!

Malin sa...

Nej men ush var Dita hon med den hemska timglasmidjan och stora rumpan? Jag tyckte det såg helt förskräckligt ut men jag håller med dig om att ramaskrisegern för Norge var en aning underlig även om låten var en av mina favoriter. Jag har en teori om att det landet som vill och har råd att ha festivalen nästkommande år får lite extra poäng.

Anonym sa...

Jag tycker inte det var konstigt att den van så stort. När det togs ut från norge vann den redan där med 70% av rösterna

Ea sa...

Så du hämtar utemöblerna? Fan vad gött. Det ska vara lika bra väder imöra. Jag reserverar en plats.

roffe sa...

Godmorgon ha en skön dag.söta barn du har,kram

Ea sa...

Vad fan? Har du fått fler barn sedan sist?

Vi kommer nog förbi efter lunch, ska du ha en vårrulle eller två, eller kommer Stefan hem? :)

Hanna sa...

Norge var väl helt ok, inget snack, men så bra var de absolut inte att hela Europa kan enas. Jag tror som Malin, det är nåt fuffens, jag är övertygad. Jag tror att land på nåt sätt kan köpa röster, jag menar, vi är i lågkonjunktur just nu - de som har råd att ha det får det helt enkelt!

Ea: Haha - tydligen :)Du är smart Ea, givetvis har du märkt att jag bara äter snabbmat när karln är borta - när Baby är borta dansar Johanna på bordet :)Kom förbi, det tycker jag!