28 maj 2009

Jakten på den perfekta brudklänningen.


Jag gjorde ju en snabbvisit i Stockholm som sagt. Vi åkte till Ohlssons tyger på Sveavägen & köpte tyg till min brudklänning. Jag, som är van de hiskeligt dyra inlandspriserna, blev glatt överraskad - för brudsatinet betalade jag enbart 149;-/meter & jag behövde 3 m. Fatta så billigt det är?! Det är i schtaaan man ska bo om man ska sy, jag hade helt allvarligt räknat med minst 600;-/m. Jag blev alltså övernöjd med tygpriset, 450 spänn.

Jag är helt inlandsskadad, allting är så förbannat dyrt här att man inte vet hur verkligheten bortanför kommungränsen är!

Sen drog vi iväg till Johanneshov & ViolaLahger, brudarna som skall sy upp min klänning. Nu vet jag att många tror att "Oj, herregud vad hon kostar på sin klänning!", men allvarligt, så är det inte. När jag tittat på vad andra betalar för sina klänningar så kan jag ärligt talat säga att jag ändå ligger på den listan som betalar allra minst & då har jag den uppsydd efter mina egna mått & inte en mainstream färdigköpt 38:a. På brudforum på nätet så kan jag säga att de flesta minst betalat 10 000 för sina klänningar & min kostar cirka hälften av det. Det är faktiskt inte ett dugg dyrt att göra detta, även om ni tror detta alltså.

Dessutom har jag planerat att enbart gifta mig en gång i livet & då tänker jag verkligen ta tillvara på den dagen. Det är egentligen inget speciellt med min klänning, den kommer att bli väldigt klassisk utan krusiduller, men med inslag av mina intressen för korsetter & hårdrock. Här snackar vi alltså KORSETTER, inga bustiers, korseletter eller klänningar med korsettsnörning. Ni som fortfarande inte vet skillnaden så säger jag såhär; Dita von Teese bär korsetter, men hon kör en extremvariant som heter tightlacing, alltså åratal av tränande för att kunna göra en minimal midja.

Jag har tittat runt på hundratals klänningar & tänkt "Jodå, helt ok, men..." "Rätt snygg, skulle kunna duga" osv, men hur kul är det? Jag vill att det ska kännas helt rätt, inte en halvrätt kompromiss.

Sen är det ju så att jag har en viss stil & det kräver jag även av min klänning. Jag kan inte likt många ha en billig men osedd kinaklänning, eller en hyra en volanghistoria från nån fin butik, för det är inte jag.

Efter mycket letande så slog jag plötsligt upp en sida på nätet en dag & pang, DÄR VAR DEN! Det var kärlek från första millisekunden & jag visste att det här var precis vad jag letat efter & inget annat skulle duga utom denna.

Fine, men klänningen skulle måttsys & tillverkades i London. Drygt. Dock hittade vi åt ViolaLahger som direkt förstod vad jag ville åt & det var där jag måttades nu under trippen.

När jag kom dit så fick jag prova en testöverdel, en som egentligen inte passade alls utan en sådan som de utgår från när de ser vad som behöver ändras. Till detta bar jag en kort grön kjol som också bara var ett testplagg & ändå - jag såg helt fantastisk ut, det var precis vad jag ville ha & jag blev så överjävla nöjd fastän det egentligen inte var ett enda rätt. Jag fick tillbaka de former jag haft & detta med råge - jag såg bättre ut än någonsin!

Det ska bli så kul att se hur resultatet blir, men jag är övertygad om att det kommer att bli minst lika bra som jag önskat. ViolaLahger är en butik jag varmt rekommenderar redan nu, de är förjävla proffsiga & tillmötesgående, de har blivit min räddning i brudklänningsletandet.


Photobucket

Inga kommentarer: