28 april 2009

Vi gör en Slumdog Millionaire 3 & 4.


Junis mellannamn Hedvig kommer ifrån Babys mormor som tydligen var en riktig supermorsa. Jag gillar Hedvig skarpt eftersom jag tycker det är ett namn med lite drag i. Såhär i efterhand så hade hon passat bättre att heta röjiga Hedvig, istället för väna Juni. Namnet bedrar litegrann.
Namnet Sol kommer från Sagan om Isfolket & Sol är en extremt vacker & snäll, men farlig, häxa. Jag är en sucker för S.o.I & bokade Sol redan när jag var 14 - hade jag fått välja hade hon haft Sol som tilltalsnamn.
Juni är ett "stulet" namn. Vi hade många namn på listan, men när vi hörde att ett par (som vi aldrig träffat, men skulle få bäsi nån månad efter oss) hade funderat på Juni, så klickade det direkt. Precis så ovanligt att det inte är vanligt, men ej heller någon WT-varning i våra ögon.

Nej, jag har aldrig jobbat som kassörska. Jag har däremot jobbat på Frasse´s, men framförallt under den tiden det hette Racegrillen. Jag började där när jag var 19 & jobbade där i ungefär 2 år. Såhär i efterhand så kan jag ärligt talat säga att det var bland det roligaste jobb jag någonsin haft! Jag jobbade för det första med några jag kände, men det var inte bara därför. Det var stämningen, stressen & kundbemötandet jag tyckte var trevligt, det var aldrig tråkigt!
Vårdbiträde började jag med parallellt med Frasse´s & där blev jag slutligen kvar i 2.5 år eller något. Vid en period i mitt liv hade jag 3-4 jobb & hade det bra ställt, men jag var förstås aldrig ledig & det sög, jag blev lite utarbetad. Gamlingsvård är inte min grej, men måste man, så måste man.

Slakteri var mitt senaste jobb, där trivdes jag också rätt bra, förutom att det var så jävla kallt att stå i kylrum hela dagen. Jag är sjukt köldkänslig & frös hela tiden, men att det luktade blod, kött & slaffs var däremot inget som bekom mig - inte ens när jag var gravid. Företaget konkade tyvärr pga att någon "from the inside" hade golat om lite...hmm...smutsiga affärer så efter typ 3 säsonger så blev jag utan jobb & ungefär samtidigt även föräldraledig.

Photobucket


3 kommentarer:

Anonym sa...

hittade just hit, vilken fin blogg! bor du oxå i umeå?

www.gotteochvi.com
ung mamma

Bella sa...

Var och tittade på huset som var nyrenoverad på övervåningen (det hade även källare). Dock blev vi rätt besvikna då vi såg att det var mycket slarvjobb, tydligen hade de gjort det själva och inte varit så noga :/ Så det blir inget av det huset, det hade inte heller fjärrvärme vilket också var ett minus. Det andra huset har vi inte tittat på ännu. Men hoppas snart vi hittar nått vi gillar.

Kakan sa...

Ja Peace and Love är ju helt klart bäst i år,nästan sjuk line up!!Men men...restskatten tog död på Kakan.Nu har jag hittat en klänning till bröllopet,blev en Gudrun Sjöden klänning!