06 april 2009

Vad är vad?


På tal om huckle, heter det så? En sån här fyrkant du viker till en trekant & sedan slår om huvudet, a´la påskkärring.
Baby är från Piteå & han säger alltid till mig: Har du hilka?

Hilka liksom, eller är det sjal, sjalett, scarves, huckle, bandana...det finns så många modeller att jag inte skiljer på dem. Någon som kan reda ut allt tygattiraljer åt mig?

Photobucket

4 kommentarer:

Josefine sa...

Huivi säger vi i Tornedalen men det är det ingen som förstår söder om Luleå... Huckle säger man väl i södra Sverige. Bandana, då tänker jag på mc-knuttar med tyget knutet över pannan.

Ea sa...

Givetvis kan jag det (eftersom jag har så mycket att göra).

Sjal; Större tygstycke att bära runt axlarna.

Sjalett; Mindre sjal av tyg att bära om huvudet. Sjalett som används vid hushållsarbete brukar kallas snibb eller kökssnibb.

Bandana; Kommer från hindi via engelskan och syftar på ett vanligen färgglatt tygstycke av tunnare tyg att bära om huvudet.

Scarf; En liten halsduk av tyg.

Huckle/Hilka; En tre- eller fyrkantig huvuduk kallas huckle, numera dock oftast kallad sjalett som fritidsplagg och snibb som arbetsklädsel.

angelspirit sa...

För en tid sen surfade jag bland nyhetsgrupper på nätet och hittade en artikel liknande den som du läser nu och där stod det att man kunde tjäna tusentals kronor inom några veckor genom att investera enbart 60 kronor. Metoden kallades system 60.
Så jag tänkte att det måste vara lurendrejeri men nyfiken som man är fortsatte jag att läsa och då stod det att man skulle skicka 10 kronor till var och en av dom sex namnen och adresserna som stod med i artikeln. Sen placerar du dig längst ner på listan på plats #6 och postar den i så många nyhetsgrupper som möjligt (det finns tusentals) det var det, ingen hake. Så det kan inte vara skadligt att prova tänkte jag. Vad har jag att förlora förutom 60 kronor och frimärken eller hur? Så jag investerade dom futtiga 60 kronorna. OCH gissa vad? Inom 7 dagar började jag få pengar på posten, jag var helt chockerad. Jag trodde att det skulle sluta snart men pengarna bara fortsatte att komma. Den första veckan hade jag tjänat 250 kronor, men i slutet av den andra veckan hade jag tjänat 5 000 kronor den tredje veckan hade jag tjänat 50 000 kronor och det fortsatte att komma pengar. Pengarflödet varierade men det var definitivt värt 60 kr plus frimärkerna.
Nu skall jag berätta hur det fungerar och viktigast av allt VARFÖR det fungerar. också var säker på att du skriver ut en kopia av denna artikeln NU! Så du kan få information om du behöver. Jag lovar att om du följer instruktionerna till punkt och pricka så kommer du tjäna pengar så snabbt och enkelt som du inte trodde var möjligt!
Förslag: Läs hela denna texten noga (skriv ut den eller ladda ner den) följ instruktionerna och bara se pengarna komma in! Det är enkelt, lagligt och framför allt du behöver bara investera 60 kronor + frimärken
VIKTIGT: Det är inte en bluff, det är inte ohederligt, det är inte olagligt och det är 99 % ingen risk - det funkar verkligen VAR UPPMÄRKSAM PÅ: Var snäll och följ dom här instruktionerna TILL PUNKT OCH PRICKA, och 100 000 eller mer kan bli dina inom 60 dagar. Det här programmet fungerar tack vare ärligheten och integriteten av dom som är med.
Var snäll och hjälp till med den lyckade framgången genom att följa instruktionerna. Du kommer nu att bli medlem i Mail Order Business. I det här företaget är din produkt en service. Du jobbar med att ta fram mailing listor. Många stora företag är villiga att betala stora pengar för kvalitets listor.

Här är dom tre stegen till framgång:
STEG A: Ta 6 separata bitar av papper som du skriver "SNÄLLA LÄGG TILL MIG PÅ DIN MAILING LISTA" Nu tar du och skaffar dig 6 st svenska tio - kronor och lägg en i varje kuvert (Du behöver 6 st kuvert) Nu skall du ta och placera ett utav dom papperena som du skrev på förut och lägga i varje kuvert (du skall nu ha 6 förseglade kuvert med en lapp med "Snälla lägg till. och ditt namn och adress och med en svensk tia). Vad du skapar nu är en service. DETTA ÄR ABSOLUT LAGLIGT. Du begär en laglig service och du betalar för den!
#1 Christian Shaitosa Skallbrovägen 8, 184 91 Åkersberga
#2 Pontus Österlindh, Bromsebyvägen 70, 184 91 Åkersberga
#3 Yegane Nejad, Sätraängsvägen 2, 2 tr, 182 36 Danderyd
#4 Arvid Andrén, Frodevägen 5, 182 55 Djursholm
#5 Nadja Seise, Lärksoppsgatan 60, 74945 Enköping
#6 LO Rantt, Tändkulevägen 2, 13152 Nacka Strand

STEG B: Nu skall du ta bort #1 på listan du ser ovanför, och sen flyttar du upp dom andra (6 blir 5, 5 blir 4 osv.) och sen lägger du till ditt namn som nummer #6 på listan.
STEG C: Ändra vad du vill, men försök att ha kvar artikeln så nära artikeln som möjligt. Nu skall du posta artikeln på så många nyhetsgrupper som möjligt. Behåll en kopia-stegen för dig själv och när du behöver pengar kan du använda den igen och igen. VAR SNÄLL och kom ihåg att den här "affären" fungerar tack vare ärligheten och integriteten av dom som deltar och deras lyhördhet till stegen. NOTERA: att det kan vara bra att behålla lapparna du får och deras adresser för att kunna bevisa att det verkligen är en service du tillhandehåller. Skicka pengarna nu och posta detta brevet. (Fast modifierat med ditt namn) i så många nyhetsgrupper som möjligt, FÖR JU MER NYHETSGRUPPER JU MER PENGAR !!! Försök att posta i så många nyhetsgrupper/sajter som möjligt för då kommer det att ”rulla” in desto mer pengar. Lycka Till !!!!

Hanna sa...

Huivi kan jag inte ens uttala, men ska genast börja med det bara för att ingen förstår :)

Tack Erika för utredningen, jag blev lite klokare nu. Jag ska genast sy en "snibb" till lillan.