13 april 2009

Nattflaska snart ett minne blott.

I måndags & tisdags sov lillan hela nätterna, något hon vanligtvis aldrig gör. Detta i kombination med påskledigheten gjorde att jag & Baby bestämde oss för att äntligen ta tag i detta med att avvänja nattflaskan.

Hela onsdagen gick jag & laddade, men vi behövde bara kliva upp en gång på natten till torsdag & då strök vi henne över ryggen & så somnade hon om. Sen har jag gruvat mig varje natt, men vi har hittills inte behövt kliva upp en ända natt - vilken skrämmande bra start, men bakslaget kommer väl exakt närsomhelst. Lite väl bra start med tanke på att hon aldrig sovit hela nätter förr, men hey, jag klagar inte!

Det enda vi gjort som skillnad är att mata henne ännu mer på dagarna & sen antar jag att resten bara är flyt. Det är väl helt enkelt nu hon väl känt sig mogen för att sluta äta, för förr fanns det inte ens på världskartan. Det är en sak jag märkt väldigt väl, det går aldrig att lära ett barn något förrän det är redo för det. Alla försök är lönlösa såvida inte barnet själv har mognat i tanken.

Dock kommer väl förmodligen första bakslaget ikväll eftersom Baby ska upp & jobba imorgon - det brukar ju vara så. Vi har ju inte ens getts en chans att få henne att låta bli flaskan, hon har ju under denna vecka inte ens vaknat - det kan ju alltså bli ett jäkla liv när hon väl vaknar & inser att det inte blir någon mat.

Den som lever får se.

Photobucket

2 kommentarer:

Marie sa...

Gett mer att äta lltså? Hur mycket åt hon innan? Har ni gett mer vid varje måltid eller har hon fått att äta oftare?
Trollet har också sovit bra nu och det är så synd att man förstör det sköna med det genom att bara gå och vänta på bakslag :p

Emily sa...

Bra skrivet. Jag har också insett att det inte är någon idé att försöka infra ngt dom inte är redo för. Nikki slutade äta på nätterna helt av sig själv, helt hux flux. Hon var väl mogen för det då. Sen blev hon ju sjuk och då kom bakslaget. Men nu sover hon bra igen. Ibland får man bara låta saker och ting ha sin gilla gång.