17 april 2009

Klagomur 2.

Sen när jag ändå håller på att klaga så kan jag ju ta upp en del andra grejer som en del missförstått, eller inte förstår alls.

1. Temat har ingenting med klädseln att göra, såvida det inte anges. Att vi har hårdrockstema betyder absolut inte att folk ska klä sig i hårdrock, vad har ni fått det ifrån? Det skulle ju likna maskerad för merparten isåfall. Ett bröllopstema kan vara t.ex. marin/vitt/rött, aprikost/rosa, medeltid, eller i vårt fall då hårdrock. Ett tema innebär bordsdekorationer, blommor, trycksaker som t.ex inbjudningar, infoblad osv, brudbukett m.m. I vårt fall kommer även temat att infalla på lite andra punkter också, men det är ju våra personliga val.

2. Endast bruden bär vitt, ingen annan.


3. Nej, det är inte långt borta. Piteå är typ 35 mil från Vilhelmina. Ni som aldrig vistats utanför kommungränsen får väl se det som en chans att våga er ut & uppleva nåt nytt för en gångs skull istället för att bara husera på Vilhelminas kända & dötrista områden. Än en gång, är det så jobbigt att ta sig 35 mil EN ENDA GÅNG på vår ENDA STORA DAG, så stanna hemma & sluta gnäll, för det är VÅR dag & det är VI som bestämmer. Ni har ju vetat om detta i ett halvår, så ni har ju haft god tid att planera.

4. Det här med barnfritt är inte jag skäms över alls. Det värsta jag vet är barn som klänger runt bord & stolar & skriker, stojar & håller på - sånt orkar jag inte med på min dag. Ni som följer min blogg vet kanske hur jag står i förhållande till barn, jag vill fortfarande leva ett eget liv & tycker absolut inte att barnen måste vara med överallt. Vårt bröllop kommer att vara långt ifrån barnvänligt & barn skulle inte ha nåt alls att göra där, dvs de skulle vara helt uttråkade & vad gör uttråkade barn? De gnäller & gnäll är också det värsta jag vet. Vi bjuder inte in föräldrar för att sippa lite vin med oss, vi bjuder in våra kompisar för att röja loss - det är skillnad. Jag tycker personligen inte (jag är en moraltant faktiskt!) att man dricker sig full bland barn eftersom barn allt oftast hatar fulla människor & därför skulle inte många kunna slappna av & dansa på borden ifall det sitter en 1-åring & käkar fimpar i något hörn. Vi vet att alla skulle ha roligare på en barnfri fest om de väl testar. Hur ska någon kunna släppa lös & ha roligt om de samtidigt ska måsta hålla reda på sina barn som är sjukt uttråkade & anti alla berusade människor? Då har ju ingen roligt, varken förälder, barn eller vanlig gäst. Än en gång, vi har ju varit ute i god tid så någon form av barnvakt borde väl hunnits skaffa på ett halvår.

Men visst, är det helt jäkla kört med barnvakt så ta med er ungarna - bara ni dyker upp. Men förvänta er inte att vi på något sätt gör något för barnen, eller tar någon form av hänsyn, det blir enbart ert problem. Detta är alltså i yttersta nödfall!

Tilläggs bör göra att VI har det svårast av alla. ALLA vi känner har vi bjudit på vår fest & de få halvbekanta som vi känner är engagerade i annat - ingen har svårare med barnvakt än vi har. Detta är ändå nåt vi försöker lösa eftersom vi är sådana som tycker att man ska kunna ha roligt utan barn & detta gäller alltså även vår egna, högt älskade, Junilicious.

Jag vet inte varför jag vaknade på dåligt humör, men det gjorde jag. Förmodligen är det för att många har så svårt att förstå att det är vårt bröllop, våra val & vår dag - vi får bestämma exakt vad vi vill & ni kan antingen tacka JA, eller tacka NEJ. Vårt bröllop står inte & hänger på er närvaro, eller era åsikter, utan vi gifter oss i vilket fall som helst - with or without you.

Photobucket

5 kommentarer:

Marie sa...

Har det varit mycket gnäll? Folk kan vara bra fräcka.

Hanna sa...

Ja, men som vanligt är det alltid, alltid samma folk som gnäller. Det är såna här som gnäller över allt & som aldrig blir nöjda.

Man blir bara less på allt gnäll. Det är vår dag, våra bestämmelser & vad är det som är så jobbigt egentligen? Vart par gör på sitt sätt & detta är vårt sätt.

Är det så jobbigt att "klä upp sig" så stanna hemma liksom! :)

Fia sa...

Du är så jävla rakt på sak, Me like!

Jag längtar vill jag lova! Huvva vad vi kom å grin!

kajjan sa...

Bra sagt! Tycker också att barn inte hör hemma på självaste bröllopsfesten!

Jobbigt med gnäll...då är det ju bättre att de stannar hemma istället! ;)

Kommer nog att bli ett superduperbröllop! Ni måste ju ta massvis med bilder och visa sen!!! =)

Sofia sa...

Ord och inga visor! Men du har ju alldeles rätt!
Tänkte bara säga att om ni inte har nån bra lösning för lilla Juni så skulle vi kunna ställa upp och passa henne då. Förstår ju om ni vill ha nån ni känner lite bättre, men skulle det krisa så kanske det kan vara en lösning? Vi bor ju i piteå nu och har viss erfarenhet av barn i hennes ålder ;-)