02 april 2009

Hjälp mottages tacksamt!


Jag har ett sjukt jobbigt problem & har haft så det sista året. Vad fan ska jag betala till facket/a-kassan?!

Jag är heltidsarbetslös & är nu helt föräldraledig, dvs jag går på mammapenning. Enligt vilken tabell ska jag betala? Snälla, hjälp mig nu, för varken jag eller Baby får nån ordning på detta (men tro mig, kommunal klagar alltid). Hur tolkar ni detta, ska jag betala enligt tabell 1, eller enligt tabell 2? Rösta till höger alla som läser!


***Tabell 1:
"Den inkomst du ska räkna avgiften på är all inkomst av lönekaraktär från arbetsgivare. Om du under en månad inte får lån från arbetsgivare skall du betala avgift på annan ersättning av lönekaraktär. Dock ej på ersättning från från Försäkringskassan för sjuk & föräldraledighet."

***Tabell 2:
"Fått arbetslöshetsersättning och/eller aktivitetsstöd för någon del av månaden & inte arbetat eller haft rätt till lön under månaden skall arbetslöshetsavgift er erläggas."
Skrivet för idioter, eller av idioter? Med tanke på att åtminstone både jag & Baby är smarta så röstar jag för att det är skrivet av idioter - även med tanke på den extremt dåliga svenskan de använder sig av.

Tabell 1, eller 2 - kom igen & rösta nu!

Photobucket

8 kommentarer:

Sofia sa...

Det måste vara tabell 2, med tanke på att det står "Dock ej på ersättning från från Försäkringskassan för sjuk & föräldraledighet" under tabell 1.

Men man vet förstås aldrig med sånt här...och jag är inte ens med i a-kassan så vad tusan vet jag? =)

Kakan sa...

Men första tanke va också tabell 2....

Kakan sa...

Det skulle alltså stå "Min första tanke".

Ea sa...

KOmmunal klagar alltid på mig med även fast jag betalar som jag ska så det är en grej de kör. Mitt tips är att maila dem på sektion11.vasterbotten@kommunal.se så att du får det svart på vitt :).

Ea sa...

Hej (igen). Nu har jag ringt Kommunal eftersom du tenderar att ha telefonskräck :D. Du ska betala Grundavgiften på 301:- (171+130).

Ea sa...

Hej (igen, igen, igen)!
Jag tror att det står överst i texten att du ska betala grundavgiften. Så är det i alla fall för mig. Jag behöver alltså inte hålla på och läsa i några tabeller.

Hanna sa...

Men guuuud, du är ju vääääärldens bästa!!! :D Visst, jag har dragit mig för detta samtal länge.

Det sjuka är alltså att det är tabell 1 som gäller, men verkar det framgå - NEJ!

Jäkla kommunal, de är ju sjuka i huvudet.

Ea sa...

Haha, du kunde ju ha sagt till lite tidigare så hade jag ringt då :).

Ja, kommunal är knepiga, det är säkert meningen att man ska missförstå så att man betalar in mer än man behöver.