17 april 2009

En visst mått av vett & etikett, tack!


För att göra klart för er som gnäller.

Klädkod Kavaj är det mest vanliga på bröllop & här kan ni läsa om betydelsen. Varför vi inte skriver "festfin"/"vårdad klädsel" beror helt enkelt på att man ska undvika det då inte alla människor alltid förstår vad som menas. Inget ont ment, men folk från inlandet är sjukt dåliga på den betydelsen. Kommer man undan i mysbyxor på krogen (vilket man gör!) så säger det mycket om vad inlandsfolk anser är vårdad klädsel. På ett bröllop är det inte ok att komma i jeans helt enkelt, det tillhör sunt förnuft & tradition att klä upp sig - lite vett & etikett tack, det är en stor dag.

Babys kompisar vet jag förstår det här & jag skulle bli mycket förvånad om någon dök upp i jeans, eller partylinne med tanke på att de alltid är välklädda, men det är värre med inlandsfolket som sagt. Har förmodligen att göra med att hans vänner generellt är högutbildade & mina bekanta inklusive mig själv är helt outbildade - inget ont om er/oss, men vett & etikett är inget folk här har så bra koll på då vi inte varit på speciellt mycket baler, sittningar, eller andra högtidligare festligheter. Högtid för oss är disco på hotellet då vi max kränger på oss korta kjolar & snäva linnen.

Det är alltså bättre att utförligt skriva vad det innebär så att inte ett par kommer & känner sig sjukt dåligt klädda, eller helt överklädda - ingetdera är ju speciellt roligt. Vi gifter oss en gång, det är en stor händelse för oss & det enda vi kräver är att folk ska klä sig ordentligt för en gångs skull - sånt förstår de flesta, men inlandsborna börjar direkt klaga på "Men åh, hur många har kostymbyxor då?!"

Men för helvete, ett bar kostymbyxor har de allra flesta män, de är ju likställda med en vanlig festklänning! Går ni i lackkorsett på begravning också, eller följer ni traditionerna där?

Jag blir bara så jävla irriterad på inlandsfolk som alltid ska måsta klaga & gnälla - väx upp för fan & läs på lite! Man kan inte komma undan med oljiga byxor & hm-tischa jämt, är det så jobbigt att klä sig som alla andra så STANNA HEMMA! Det här är som sagt helt vanlig vett & etikett, tradition, sed & sunt förnuft - NOTHING EXTRAORDINARY!


End of Story.

Photobucket

4 kommentarer:

Ea sa...

Haha, underbart! Jag älskar dig.

Hanna sa...

Ja, men rätta mig om jag har fel? Inlandsbor är så jävla inskränkta så jag spyyyyyr av att måsta höra mer.

Kakan sa...

Men Johanna jag tror du få ta och släppa det här om inlandet nu.Jag är från Vilhelmina och lågutbildad,har varit på 7 bröllop i olika prisklasser,har fixat möhippor,lekar på festen och inblandad i 5 bröllopshäften.Jag har koll,just för att jag varit på så många bröllop.Alla har inte det!!Jag har ett antal kompisar i stan (högutbildade som lågutbildade) som aldrig varit på bröllop och har ingen koll alls!! Och självklart längtar jag, som Fia,tills er stora dag!

Hanna sa...

Nej visst är det så, jag skrev det faktiskt mest för att provocera. Dock så är det lite skillnad på stadsfolk & inte stadsfolk har jag märkt, jag har aldrig hört nån från stan klaga på att det är kavaj, standardklädkod liksom, men vilhelminafolket klagar direkt över att det blir så "jobbigt".

Det är väl bara att sätta sig å googla om man är osäker liksom, varför tycker de att det är så jobbigt? Det är ju som sagt vanlig etikett, varför ens ifrågasätta?