09 april 2009

Back to blonde.


Kampen om det platinablonda håret fortsätter. Jag har ju som sagt haft "mörkbrunrött" underhår i flera år & hur mycket jag än blonderar så envisas det med att sitta kvar. Jag har ju fått bort det allra, allra mesta, men nu är det som ljusorange istället.

Häromdagen blonderade jag även bort mina cendrérötter (för ja, jag är platinablond sen födsel men har numera gråblont hår) & det blir alltid lite gult - mer eller mindre. Den här färgen var dock bra & blev mindre gul än normalt.

Nu använder jag alltså silverschampoo för att försöka få ut det gula lite & det funkar ju som alla vet jävligt bra. Det verkar även ta lite av det orangea som är kvar på underhåret, så med lite tur, & ett jäkla jobb, har jag helblont hår till bröllopet!

Nackdelen är ju att håret får en lite lila ton som håller i sig ett tag (se bild 1), men hellre lila än gult tycker jag. Hatar gulblonderade hår, det ser verkligen för taskigt ut - en typisk fjortisgrej liksom.

Det värsta är väl egentligen att jag vill ha samma färg jag hade på underhåret i hela håret, men hur kul är det att vara blondin egentligen - har man väl färgat håret så går aldrig färgen att få ut när man vill ha tillbaka sin naturliga hårfärg.

Sen måste jag förövrigt toppa mig snarast, håret blir sjukt risigt just den här tiden på året. Pre-vinter & post-vinter så risar det till sig rejält, måste vara nåt med luften. Sen till svar på flera som undrat, NEJ, jag har inga extensions - hade jag haft det så hade nog mitt hår sett mindre nött ut.

Jag hoppas Juni blir mörk, då kan man färga & tona mycket mer. Förövrigt måste detta vara ett av mina få utseendeinlägg, fortsätter det såhär så kanske jag snart visar Dagens Outfit eller nåt? Nädå, knappast.

Photobucket

4 kommentarer:

Najnaah sa...

Awh vad snällt sagt, jag älskar att fota och att redigera bilder, det kombinerat med skrivandet gör att bloggande verkligen är en bra sak för att hålla uppe allting:)

Ja, du kanske borde melja blogg.se, men bli inte förvånad över den dåliga servicen, jag har mailat fram och tillbaka med dem ett tag, för att mina bilder försvann när jag skapade en egen domän. De sa att de kunde fixa det, och här står jag, säkert över 4 månader senare, och inga av mina gamla bilder till inlägg har kommit tillbaka:/

Men du har ju gjort ett jättebra jobb med håret! Shit jag vågar inte göra annat än att färga det röd/brunt, rött sitter i som bara den.. Jag trivs än så länge, men samtidigt skulle jag aldrig våga börja blondera det nu.. haha:)

Della sa...

aha, tycker att blogg.se var lite svårare att förstå. Men det kanske är för att jag hade blogspot i ett helt år, och nu ville jag prova något nytt, så har nog bara haft blogg.se sen februari. Kram

Emily sa...

Tack för kommentarerna! =D Javisst, hade mössan varit klippt och skuren för intervju på Liseberg! haha, jag får söka dit nåt annat år! :P

Madonnaväskan har jag sytt och tryckt själv! kul att du gillar den! =D=D=D

Tycker håret ser bra ut ja! Snygg madonnatofs! :)

Mia sa...

WOW! fler såna bilder... :)