01 mars 2009

Svensk rocksommar 2009.


Det börjar vara dags att planera festivalsommaren. Vart ska man åka & vad är mest intressant på de olika ställena? I år har Sverige grymt många rockfestivaler, men av varierande kvalitet. Här nämner jag de mest intressanta akterna.Sweden RockVarför?
SRF har den överlägset bästa stämningen & att bara vara på plats är nästan prisvärt. Dock är banden nästan bara återkommare & relativt ointressanta eftersom man sett de flesta, så det är en väldigt dyr festival med tanke på vad du får i år. MEN, SRF är alltid SRF...

Peace & Love
Varför?
Mötley Crüe, Tiamat, Turbonegro

Metaltown Varför?
Disturbed, Marilyn Manson, Slipknot

Sonisphere Varför?
Metallica, inga fler klara band ännu

Rockweekend Varför?
D.A.D

Utnämnd som sommarens mest återkommande band är utan tvekan Volbeat. De spelar exakt överallt & visst kommer jag att se dem, men jag måste säga att jag ärligt talat toktröttnade på detta band efter att ha spelat dem några veckor under våren 2008 – rösten blir så tröttsam & allt låter likadant.

Sorry för sågningen alla V-fans (jag vet att ni är sjukt många), i´m just honest – Volbeat är lika tröttsamma som det överhypade Takida & det forna Evanescence.

Sommaren i övrigt bjuder faktiskt på en jäkla massa rock, men det är faktiskt uppstickarna som bjuder på de mest intressanta banden. Man vill ju se band man inte sett förr, eller åtminstone större sevärda band.

Peace&Love & Metaltown har mycket bra line-ups faktiskt & detta hade de även förra året. SRF är som sagt den överlägset bästa festivalen nånsin med tanke på ålder, stämning & att det bara är rockers där, men nytänkandet är noll. Samma band varje år & samma genre -boooooring! (& framförallt jättedyrt för att se allt du redan sett)

Sämst i år är dock både Hultsfred & Roskilde. Roskilde räknar jag till svenskt eftersom det är så nära. Roskilde är bara skit än så länge, det enda som är intressant är om man gillar Coldplay, men det gör inte jag. Fjortisfestivalen Hultsfred hade förr i tiden bra band, men de sista åren är det verkligen också bara skit. Det enda halvintressanta de har i år är möjligtvis Killers. Lägg ner Hultsfred, uppstickarna har tagit över!
Skit, vars ska man? Tåls att tänkas på, hoppas det blir några fler intressanta bandsläpp framöver så man kan bestämma sig. Jag hoppas att Sonisphere gör som de lovat, bokar få men stora band - stora förväntningar!

Vars åker ni i år?

signatur

3 kommentarer:

Josefine sa...

Borlänge! Skiter i att jag kommer att vara höggravid och skitfet, jag ska se Mötley Crüe!

Ronny sa...

Hej! Det här var nåt nytt? Ser bra ut tycker jag.Undrar om jag inte vart här förut och om man ska våga återkomma eller ägaren kanske redan är ilsken för man stigit in här alldeles objuden. Hmmmm. Ja,ja ha det bra ändå.

Sooz sa...

vi ska te swerock :D men många andra festivaler lockar oxå!! fast d e många band man redan sett :P fast d e klart man kan se dom igen,dom blir bättre!! :D