10 mars 2009

Mammaträff & bikarbonat.

Yes, igår var vi i Svannäs & myste hos Anna. Skitmysigt hus med jättefint sjöläge, det går väl egentligen inte att önska sig så mycket mer. Kanske en aning trångbott för dem i framtiden, men sånt är ju bara att bygga ut -riktigt fint som sagt, skulle också vilja bo sådär (om jag orkat pendla osv).

Hon hade gjort muffins & vi kom därför in på bikarbonat. Tydligen var det bikarbonat som var hemligheten i hennes toppiga & fluffiga muffins (Yes, vi har blivit syjuntekärringar allihopa & proud of it!).


I helgen när vi bakade trolltårta skulle det nämligen vara 1 tsk bakpulver & 1 tsk bikarbonat. Kan väl inte vara nån skillnad tänkte vi & snörde i brist på bikarbonat i 2 tsk bakpulver istället. Det blev absolut inte ett dåligt resultat, men den blev inte alls så fluffig som när jag käkat den förr, den blev kompakt & mastig.

Googlade idag & kom fram till att bikarbonat verkar dubbelt så starkt som bakpulver, så nu vet vi det. Bikarbonat ska därmed köpas in i skafferiet.

signatur

3 kommentarer:

Erika sa...

Lika bra att jag skriver det här också; man får inte fuska med muffinsformen. Det måste vara sådana där tjocka, amerikanska muffinsformar, som Anna hade.

Annelie sa...

Gillade den kompakta & mastiga trolltårtan BIG TIME!!

kajjan sa...

ja, men visst skulle man ta lika del av varje i muffinsarna? en del bikarbonat och en bakpulver...annars kanske det bara smakar bikarbonat av alltihop? hmmm?