11 mars 2009

Att få mycket gjort med liten insats.

Jag är en människa som alltid vill ha något att göra & alltid känner mig rastlös när jag är göralös. När jag väl gör nåt så vill jag även att det ska gå undan, långsamhet är inte min grej. Jag måste väl tillägga att jag mår mycket bra av att jobba under stress/press, då kommer jag definitivt till min rätt.

Tur att Baby har börjat lära sig hur jag fungerar, för han är nämligen tvärtom.
Baby:
”Varför har du inte skruvat på drickakorken ordenligt?”
Jag: ”Öh, ja…”
Baby: ”Nej, låt mig gissa! Det skulle ta alldeles för lång tid va?”

Så är det ofta, jag hatar att göra saker som tar onödigt lång tid så istället fuskgör jag det så jag blir klar fort. T.ex, lägger bara tillbaka korken på tandkrämstuben istället för att skruva tillbaka den, lämnar nycklarna i dörren när jag går in för jag orkar inte ta ut dem osv.

Allt jag gör ska gå så fort som möjligt, fastän jag nu efter 28 år faktiskt har lärt mig att you can´t buy time. Det lönar sig inte i längden alltså.

Det är ju skitjobbigt att hämta nycklarna sen istället för om jag hade gjort det på en gång. Det är ju asdrygt att använda tandkräm när den är halvtorkad & det tar mycket längre tid att få ut nåt i tuben då. Vem vill dricka dricka utan kolsyra också för den delen?

Ett prima exempel är detta med micron. Jag ställer in kaffekoppen på 1 minut för jag vet att det är det som behövs för att den ska bli varm. Tror på fan att jag ändå lessnar på att vänta efter 40 sekunder, så då tar jag ut den bara för att konstatera att den inte är nog varmt. In igen i micron & kör resterande 20 sekunder. Helt plötsligt tog allt ännu längre tid än från början.

Det roliga är att jag alltid gör såna här saker, flera gånger per dag dessutom. Det jag fortfarande inte kommit på är varför jag har så bråttom – vad är det jag sparar tid till?
Ingen vet, men det får mig att må bra. Nu ska jag gå & stressa lös lite mer.

signatur

1 kommentar:

Emily sa...

Haha, jag är precis likadan. Inte konstigt att det blir lite konflikter här hemma när elsk är rena sköldpaddan.