15 februari 2009

Vad är grejen med cupcakes?


Jag gillar inte när vanliga grejer helt plötsligt blir "trendiga" & därmed sjukt upphypade. Vad är grejen med cupcakes liksom? Är inte cupcakes egentligen muffins?

"Nä, cupcakes har ju som frosting å sånt..." brukar det låta. Jaha? Är inte frosting exakt samma sak som vanlig hederlig glasyr?

Förut var det som lite B att bjuda på hembakade muffins, men nuförtiden så är det plötsligt det mest moderna man kan göra - såvida du kallar dem cupcakes.

Med muffins så smetar man bara på glasyr, men när man kallar dem cupcakes då verkar varje "bulle" ta evigheter att garnera - snyggt ska det vara, snyggt & pråligt. Vem bryr sig om en god muffin, när man kan få en cupcake som iaf är snygg att titta på?

Jag vägrar att falla för trycket, a muffin is a muffin!

signatur

1 kommentar:

kajjan sa...

KOllade ju faktiskt om det skiljde i recept mellan cupcake och muffin och det var väl äggen isåfall...3 ägg i cupcakes och 2 i muffin!Cupcakes är väl lixom maffigare, mastig på nåt vis?! Egentligen ska väl cupcakes bli sådär toppiga, men det vart inte mina iallafall, vet inte vad jag gjort för fel?! Glasyr är väl när man blandar florsocker och mjölk/vatten...frostingen är ju så mycket smarrigare med creemchese/filadelfiaost och
flor och smör...smarr smarr ;P