24 februari 2009

Shape up - dag 1.

Jag har aldrig tränat, eller bantat i typ hela mitt liv, men nu jäklars är det dags. Jag tänker inte ta ut mig, snarare bara göra små förändringar i mitt leverne. Som jag lever nu med noll motion & godis hela veckan är ju inte direkt bra i något syfte.

Rekommenderat antal steg/dag för kvinnor:
18-40 år - 12 000 steg/dag
40-50 år - 11 000 steg/dag
50-60 år - 10 000 steg/dag
över 60år - 8 000 steg/dag

För Män:
18-50 år - 12 000 steg/dag
Över 50år - 11 000 steg/dag

Källa: Högskolan i Kalmar

12 000 steg per dag ska man alltså helst nå, men det "rådet" man hittar allra mest är 10 000/dag. Jag som inte går så mycket tänker alltså börja "smått" & försöka gå 10 000 steg/dag, allt över är hittills bara en bonus. Jag får nog ändå det jag gör, lat som jag är. Ska bli intressant att se hur mycket som krävs!

Sen måste jag börja dricka vatten också, jag har konstant ont i huvudet pga vätskebrist. Vatten är ju dessutom nyttigt i tränings-& hälsosyfte, så det är väl bara att börja pallra i sig några liter per dag.

Ska även sluta med att äta kakor, godis, chips & dricka på veckodagarna. Har hittills inte gått så bra, men idag är det en nystart. Visst kan jag käka en kaka om jag är på besök nånstans, men bättre är om jag avstår. Jag har ju det där typiska syndromet att allt socker lägger sig på just magen, ingen annanstans & därför är det enda sättet att slippa tjockismage att avstå från sockret & börja förbränna överskottet som redan finns där.

När jag får tid & råd, vilket jag inte har nu, så ska jag börja styrketräna. Bara för att man är "smal" så betyder det ju inte att man är tränad, jag skulle definitivt behöva träna för att komma i någon form. Oavsett hur smal du är så är ju daller aldrig snyggt. Arslet börjar ju hänga längre ner för varje år, så det är hög tid att börja vända på effekten!


Jag har inte vägt mig eftersom jag inte har någon våg, men jag väger kanske +- 57 kg. Mitt midjemått är det enda som stör mig eftersom jag bara har tjockismage, så de är det som förhoppningsvis ska minska med hjälp av borttag av onödigt socker & mer fettförbrännande aktiviteter.

Det är svårt med midjemått för jag vet inte exakt vars man ska mäta. Jag har ju midja helt klart, men jag har en jätte-putmage & det är denna som är mitt problem. Jag mäter alltså på det "största" stället = ca 88-89 cm, hemska tanke! Allt minskning är positivt i mina ögon, annars måste jag börja öka på bröst- & höftomfång för att jämna ut ;-)


signatur


PS: Jag är inte direkt övertaggad & jag har inga förhoppningar, men försöker man inte ens så kommer man inte nånvart alls - det är jag helt säker på.

5 kommentarer:

Erika sa...

Jag tror att du ska mäta mellan naveln och nedre revbenet. Prova där och se vad du får för mått istället :).

Erika sa...

Nejnej, felfel. Mellan höftbenet och nedre revbenet. Typ vid naveln.

Bella sa...

Funderar på att skaffa träningskort då jag har exakt samma problem som du, allt sitter på magen..typiskt!
Slö som jag är så måste jag ha någon som pushar på mig, så träningspass är nog min räddning.
Önskar dig lycka till iaf.

Emily sa...

Jag ska påbörja min bantning(igen) på torsdag..kanske.

anna sa...

får du någon klarhet i var man Ska mäta så meddela gärna! :)