13 oktober 2008

Rainbow Brite.

Rainbow Brite är ju en given nostalgifaktor, åtminstone för oss tjejer. De flesta bör ha sett åtminstone några episoder av RB. Rainbow Brite introducerades av Hallmark 1984 & blev en given succé, det såldes RB-grejer för över 1$ billion(!!!) under 80-talet.


För att göra en ganska lång story någolunda kort: Wisp är en föräldralös flicka som på något sätt får nys om Rainbowland. Tyvärr hade Rainbowland tagits över av The Dark One & han hade gjort det till ett färglöst & dystert land. Wisp ville rädda landet & fick instruktioner om att först finna the Color Belt & the Sphere of Light.
Först träffade hon dock Twink, en vit "sprite" & tillsammans lyckades de rädda Starlite, en häst. Till slut hittade hon även en baby som visade sig vara the Sphere of Light & sedermera även det så eftertraktade färgbältet.

När hon funnit alla sina prylar så gav hon sig ut för att rädda de 7 färgbarnen som hade tillfångatagits & blivit förda till 7 olika ställen i Rainbowland. När hon räddat alla 7 så besegrade hon även The Dark One & i & med detta så kunde hon återinföra färger & glädje igen till Regnbågslandet.

Det var nu Wisp blev Rainbow Brite & hon fick även ansvaret att behålla färgerna både i Regnbågslandet & på jorden. Till sin hjälp har hon Färgbarnen & deras sprites. Här nedan ser ni alla sprites, förutom Twink då. Sprites´n har samma färg som sitt respektive färgbarn.
Det är färgbältet som gör att hon kan ta tillbaka de förlorade färgerna, men för att det ska fungera så måste det finnas ”stjärnströssel”. Det är Färgbarnen som har stjärnströssel (alla har sin egen färg) & detta strössel görs av deras egna sprites. Dessa hjälpredor jobbar i gruvorna & letar färgkristaller som sedan görs om till stjärnströssel.


Rainbow Brites kamp går alltså ut på att upprätthålla färgerna & glädjen i både Regnbågslandet & på jorden. Det är ständigt skurkar i farten som vill förstöra, mest återkommande är Lurky & Murky. Tack & lov att hon har Färgbältet!

signatur

Kuriosa: Jag vet att jag äger ett blått RB-mjukdjur, men jag har inte fattat förrän nu att det var en sån. Såg en bild på google nämligen. Jag kallade honom Blåbärsputte, undrar om den är kvar?


5 kommentarer:

Anna sa...

Minns detta med glädje. Har letat efter filmen, men inte hittat nått ställe att beställa den på... =( Har du?

Kajsa sa...

Tror jag också försökt att hitta filmerna...men utan resultat. De är ju helt underbara!

Hannapanna sa...

Nej, jag hittar dem inte heller någonstans, inte ens på nätet. Nånstans måste väl nån kvarleva finnas tycker man? Hur svårt kan det vara?

Fia sa...

i sverige: megastore.se

england: hmv.com & blahdvd.com

Hannapanna sa...

Fia, du är ju guld. Jag hittade inget alls! Tror jag måste fixa åt Junilicious...