29 oktober 2008

Hagelbäcks matrast.

Sofias filkonst fick mig nostalgisk.

Kommer ni ihåg Hagelbäcks Matrast? ”Matrast, matrast, Hagelbäcks maaaatraaaast….”

Jag var helt fascinerad av hans filmjölksillustrationer & begriper än idag inte riktigt hur han lyckades. Hagelbäck är helt klart en viktig pusselbit av mitt 80-tal.

Nuförtiden verkar Herr Hagelbäck ägna sig åt russinkonst & det låter ju otroligt spännande tycker jag. Han verkar helt klart kreativ.

signatur

2 kommentarer:

Anonym sa...

Klart intressant med filmjölkskonsten. Jag funderar var 80 talets absoluta toppserie har tagit vägen?
Jag var brevbäraren onkel Heini och barnen var från Uhlenbusch. Ringer det nån klocka?

Julia sa...

Ååhh !! :D Minns det där, fast jag bara var runt 5-6 år. Hagelbäcks maaaatraaaaaast!
Du kommer inte ihåg ett barnprogram (som gick för bara typ 5-10 år sen), som var typ en kyckling och en björn (dräkter alltså)och typ kyckligen kunde inte prata och ba gick runt och stönade typ ÅÅYYYHHH och var jättehes och grejer. Haha, och de bodde i en trädkoja i en skogsdunge tror jag. Mamma tror att de intervjuade människor på stan.. Hmm.. Hjälp med namnet!! Ringer det någon klocka? kramkram