07 augusti 2008

Rädda Joppe - död eller levande!

Rädda Joppe kom 1985 & har visats flera gånger i SVT, det visas faktiskt nu till & med. Råkade slå på TV:n häromdan när de visade Joppe & det var därför jag bara var tvungen att skriva ett inlägg om det.

Serien är på 10 fristående avsnitt & varje avsnitt är cirkus 10 minuter långt. Huvudrollsinnehavaren är en blondlockig glasögonorm som kallas Ola & i biroller ser vi hans morsa & den ständigt hjälpsamma grannen (senare styvfarsa) Olsson. Självaste Joppe är Olas gosedjur, en mullvad.
Handlingen är alltid densamma, klanten Ola slarvar alltid bort Joppe nånstans! Slarv & slarv förresten, ungen är faktiskt ganska dum för han får typ för sig att posta Joppe, eller varför inte slänga Joppe i sopnedkastet?

Frasen ”Rädda Joppe – död eller levande!” återkommer alltid i varje avsnitt & tänk va kul det hade varit om Joppe faktiskt kom tillbaka död någongång? I avsnittet ”Hos Mormor” så tappar åtminstone Joppe en tass, men givetvis återfinns även denna.

"Ola får post"

Gaash, jag tyckte han var så otroligt korkad & dum jämt, så därför hatade jag programmet! Dock ger repriseringen av Rädda Joppe en stor kick nostalgi till vardagen, fastän suger gör det fortfarande.

signatur

3 kommentarer:

Annelie sa...

Haha ja jag minns att jag tyckte det var fruktansvärt frustrerande att se detta program då han ständigt klantade sig samt att de vuxna var så överdrivet förstående hela tiden...
Vad konstigt föresten att man som barn irriterade sig på förstående föräldrar/granne... hmmm??

Emily sa...

Gaaah, jag har alltid också hatat detdär programmet. Jävla malätna Joppe, och korkade unge! Haha, du kan aldrig ana vad jag retat mig på dendär ungen i mina dagar!

Sarah sa...

Haha... Jag tänker alltid på den egen sinade programmet som Ewas klass gjorde i typ sexan.... -" Var e JOppe ? Joppe joppe joppe joppe joppe"... Fast han hette nog nått annat... Men jag tänker på de i vart fall... HAHA... -" Hörde Gudrun varför e du alltid så grön i håre..??.. Hörddu Doris de vet ja ik.."... HAHAHA