29 augusti 2008

Palin.

Några fler än jag som kommer ihåg Palin?
Det var ett form av läromedel som faktiskt var riktigt roligt som jag minns! När man var klar före de andra i klassen med något & blev göralös, eller ibland bara för att fröken var snäll – då var det Palin-dags!


Detta utspelade sig vanligtvis i låg/mellanstadiet & man lekte med ämnen som svenska, engelska & matte. Jag vet inte hur gammalt Palin är, men brickorna var redan på vår tid oldstyle så jag skulle säga 70-tal? Det var ju inga nya grejer man pillade med direkt.


Här nere har ni bruksanvisningen för Palin, så vet ni inte innan vad jag snackar om så känner ni säkert igen det nu...
Ja, poängen var alltså att man vände på hela ”spelplanen” när man var klar & då blev det ett korrekt mönster om man svarat rätt på frågorna. Hade man svarat fel på nån/några frågor så låg alltså nån/några brickor fel &då blev inte mönstret rätt.


Som sagt, detta tyckte man alltså var kul? Sjukt nostalgiskt åtminstone!

Bilderna tagna från Smartkids

signatur

3 kommentarer:

Josefine sa...

Jag var så nära, så nära att göra en enorm beställning av barnkläder nu när jag beställde KISS-bodyn, men jag kan ju inte gå omkring och köpa små retromönstrade bebiskläder till billigt pris i vilka mängder som helst utan att ha någon bebis att stoppa i dom... Jag får nog helt enkelt behärska mig tills det är dags, men ojoj vad jag ska shoppa då. Nevermind köpstopp! :-)

Stina sa...

Ha ha..ja de e ju helt fantastiskt att dom redan fått sig ett intresse!!

Ha en bra kväl!

Sarah sa...

Herregud... när du säger det kommer jag också ihåg detta... speciellt vänd å se om man har rätt grejen....Skit... måste ju va urgammalt..