25 augusti 2008

Date.


Alla vi brudar som växte upp på 80-talet förstår ju hur stort DATE egentligen var förr! Varenda flicksnärta hade åtminstone en DATE stående i hyllan & DATE var en given present att ge till någon på födelsedagen. DATE för alla tillfällen helt enkelt!

Date:s storhet fick sin början 1976, men har genom åren bytt “omslagsflickor” flera gånger. Dofter, produktmodeller & storlekar har också förändrats med åren. Bilderna här i inlägget är tagna från Dateweb & visar DATE:s utveckling.

När jag tänker DATE så tänker jag först & främst på förändring. När tösen börjar bli flicka, men inte riktigt kvinna ännu. DATE kom i många olika dofter & alla hade sina egna favoriter. Givetvis var det någon doft som var "den rätta" & någon annan som var "helt off", men så fungerar det väl än idag bland youngsters. Go with the flow, även om du tycker något annat ungefär.

Parfymerna som kom 1983 är de som är mest nostalgiska & minnesvärda för mig; Anna, Sanna, Pamela & Natalie. Framförallt de två sistnämnda kommer jag ihåg, jag har goda minnen av att dessa ofta fanns på Industrivägen 9 (kusinerna). Just Natalie förknippar jag med stenhårt med Ewa, rätta mig om jag har fel, men jag tror att hon ofta använde denna. Pamela var väl kanske nån allmänt vanlig doft också, för den tror jag man fann hemma hos oss.

1991:s dofter är också rätt nostalgiska, men här har man bytt flaskmodell till en bredare & plattare. Tittar man på årtalen så ser man att Pamela varit med från 76-98, men att tjejen är utbytt för varje uppdatering – doften lär ju däremot vara densamma.
98 verkar man ha börjat med deos & deons formgivning höll i sig i hela 10 år. 98 är det fortfarande tjejnamn som gäller, men 2001 så har DATE gått över till en ny era: Street, Party, School, Sport. Jag antar att det är mycket praktiskt om man inte vet vad man ska välja, det är bara att ta parfym efter händelse så att säga. 2007 är Love, Me & Lucky några av namnen.

Jag ser dock att bilderna är ofullkomliga & personligen skulle jag vilja få en fullt utförlig bild på alla dofter & flickor som funnits. Jag saknar flera stycken, även om jag inte kan sätta namn på dem. DATE Robyn fanns ju (med kändisen, luktade riktigt gott!) & så fanns det nån röd flaska med en långhårig mörk tjej…Den kan ha hetat typ Karen, eller också så var hon nån ny form av Mikaela? Ja, ni hör ju, man minns inte alls!

Nu år 2008 har man dock bestämt sig för att hypa DATE igen & kanske få den lika populär som den var under 80-talet. Den må se ganska flashig ut, men har kvar samma koncept som förr; en doft var flicka skall ha råd med! DATE har genomgått en makeover & fått dessa nya namn; Dangerously Delicious, Everyday Escape, Truly Treasured & Absolute Attraction.

DATE fungerade alltså mycket bra ihop med mellanstadiediscon, hopprep & tuggummituggande. Den fungerade även bra vid tonårshångel, förstagångsfyllor & biobesök. För att vara ärlig så fungerar DATE även till en ”snart30” med sambo, hus, hund & barn. Ja, jag erkänner, jag har vid ett flertal tillfällen (även nu faktiskt) ägt en DATE deo. De luktar ju gott for gods sake!

Wanna date me?

signatur

5 kommentarer:

Sandra sa...

Jag minns mest 91 års upplaga eftersom jag 83 var nyutklämd:)
Men jag tycker mig minnas att det var Nicole som va favoriten, men jag minns även Robyn, fast jag tror att jag var lite för cool för att ha den just då;)

Helt sjukt egentligen att Date hängt med så länge, en given vinnare i alla situationer.

Jag vågar dock inte gå och lukta på dem för då förflyttas man väl 13 år bak i tiden då man hånglade för första gången med Frank i kyrkstan..haha, härliga tider.

Häng med Kajjan på Blingo ikväll kl 18 förresten, jättenära dig på Löparstigen!

John sa...

supra shoes
oakley sunglasses,oakley sunglass,cheap oakley sunglasses,oakley sunglasses cheap,oakley sunglasses outlet,oakley store,oakley outlet,oakley outlet store,oakley sunglasses sale,oakley sunglasses discount
gucci borse
ralph lauren outlet
true religion jeans outlet
bottega veneta
timberland boots outlet
coach outlet
michael kors handbags
reebok
polo ralph lauren
coach factory outlet
louboutin shoes
air max 95
michael kors outlet clearance
christian louboutin uk
louis vuitton pas cher
ed hardy outlet
louis vuitton outlet online
cheap ray ban sunglasses
reebok uk
canada goose jackets
oakley sunglasses
nike air max 90
nike air force 1 white
black timberland boots
ghd hair straighteners
mlb jerseys wholesale
louis vuitton uk
cheap nfl jerseys
dior sunglasses
true religion sale
rolex replica watches
michael kors handbags
michael kors uk
polo ralph lauren outlet online
michael kors outlet
valentino shoes
2016520yuanyuan

Abel Ahar sa...

Here we present to introduce to all visitors in this great blog. and thank you for allowing me .

cara menggugurkan kandungan
obat aborsi
tanda tanda kehamilan

gondes ribut sa...

This is a very good article material and it is very useful for us all. thank you . cara menggugurkan kandungan

Misty Moon sa...

Really Awesome Blog Thanks for Sharing...
clipping path
clipping path service
background removal
car photo editing