30 augusti 2008

Anne på Grönkulla.

Jag har abstinens efter en av världens bästa serier; Anne på Grönkulla! Varför börjar inte tv sända den här serien igen, den är ju grymt bra!

För ni som inte minns…Anne Shirley är en föräldralös rödhårig donna som är mer vild än tam. Hon hamnar av misstag i Grönkulla hos det äldre syskonparet Matthew & Marilla. "Misstaget" var att de hade bestämt sig för att ta sig an en föräldralös pojke som kunde hjälpa till på gården, men istället fick de hem en tjej. Givetvis inser de snart hur mycket glädje Anne tillför till deras liv så de bestämmer sig för att behålla henne.
Serien handlar alltså om Annes uppväxt i Grönkulla inkluderat med sorg, kärlek & vänskap – det var helt klart mitt favoritprogram när jag var mindre! Rätta ordet är väl egentligen miniserie, men jag är osäker när jag läser på IMDB. Två olika ”säsonger” har då gått & enligt IMDB så kom de 1985 & 1987. Jag tror att uppföljaren som kom 1987 översattes till ”Vägen till Avonlea” men jag vet faktiskt inte. Ser att en film tydligen kom 2000, men den har förmodligen inget värde alls att se.
Hur ska man få tag i denna serie, orkar inte googla men den måste ju gå att få tag på i någon samlingsbox?! Jag bara måste få tag i den!!!


signatur

2 kommentarer:

Stina sa...

Go kväll!
Åh den filmen har jag spanat på,den finns på discshop!
Jag har inhandlat "en cellsam historia", såg du något på den serien när du var yngre?
/S

Kajsa sa...

HElo! Jo det är lite bättre med Bellan, fick ut en massa snor imorse då hon nös tre gånger! Skyndade dit med nässugen...o vips så fick jag ut det mesta. Men annars idag har hon mått bra! HAr umgåtts med mormor heeela dagen! Hon har varit i stockholm i en vecka så hon hade nog lite Bellaabstinens =) JA visst var korgarna skita bra. PÅ Granngården för 69:-/st. Å ja visst var Anne på Grönkulla super!!!!! Hur ser veckan ut för dig!? Träffas nåt?! kram tillbaka från oss!