17 juni 2008

Gå till tjorren.

Nåt som jag tycker är nostalgiskt är plockgodis! Minns ni när man var liten & gick på tjorren med 15:- i sin svettiga hand? Det gällde att få så mycket olikt godis som möjligt för den slanten & tro´t eller ej, förr fick man mycket för 15:-
Påsen ovan är ju grymt 80-tal! I såna här smågodispåsar så rymdes inte så mycket, så det gällde att välja med omsorg. Jag vet inte vad det är, men jag tycker de är grymt fina fortfarande & skulle mer än gärna plocka ihop några väl valda godisar i en sådan påse.
Kinderägg var ju redan då populära & godishalsband tuggade man ju också på relativt ofta. Det var dessutom tider när S-märken fanns att finna i godisdiskarna & på vissa ställen kunde man även köpa dem styckvis – göttigt! Nu var det länge sedan jag såg ett S-märke faktiskt?

Den formgjutna gelefiguren vet jag inte vad de kallades, men jag älskade dem. De var ofta i form av nån slibbig insekt eller liknande & de smakade egentligen ganska kemiskt. Åt faktiskt en sådan i somras på Kioskpiraten i Piteå & jag tror även jag spottade sådana här på Statoil häromdan?
Choklad/tuggummi-cigaretter var givetvis också något som ofta köptes i tjorren, men sedan tror jag de blev förbjudna ett tag? Nu tror jag de är tebaks igen & även ifall man kan ifrågasätta moralen i att ha cigaretter för barn så är det ändå ett charmigt minne av barndomen.
Banana Skids var också en vanlig sak som hängde med, jag gillade dem egentligen inte, men de var billiga så det fanns alltid nån krona över att kasta på dessa. Nötcrémen är ju stor än idag, men mitt tidigaste minne av nötcremé är kusin Ewa – hon var en sucker på att äta nötcremé, hon valde alltid ut dessa! Refreshers var nån form av kola som också fyllde ut påsen bra, samtidigt som den kostade lite, men egentligen smakade den väl inte så mycket? Alternativt hade det nåt pulver i sig?

Ja, vilka minnen man har till enbart godisjag har dessutom många fler på lager! Återkommer!

signatur

10 kommentarer:

Sarah sa...

Halloj..!!.. Hanna ser ju nu att det e exakt 2 veckor kvar..Fast de såklart.. du "ska" ju få på min födelsedag.. så då e de väl snarare 27 dagar innan de e dags... Föresten har du mitt Bulgariska nummer..??.. Numret är 0359886388806... Skicka ett mess så man vet vad som sker och vad de blir för sort... nu börjar man ju bli sjuukt nyfiken... ja me mitt jävla dåliga tålamod du vet...=/

Emily sa...

Jag "rökte" alltid chokladcigaretter när jag var liten, och kände mig såååå cool! Vilka flashbacks jag fick av ditt inlägg!

Angående amning så kan jag säga som så att för mig var amningen den första tiden tusen ggr värre än förlossningen. (Fast då hade jag ju en räkmacka-förlossning iofs). Det var jättejobbigt i början och jag var på väg att ge upp flera ggr, men jag är glad att jag kämpade på, för efter ett par veckor så gick det till sig och nu funkar det ju hur bra som helst. Och det är ju faktiskt det bästa för barnet, att ammas alltså. Dessutom är det smidigt att alltid ha med maten, i rätt tempreatur och allt!
Men det borde informeras mer om hur jobbigt det kan vara med amningen, för det är många som upplever det som svårt i början.
Men det brukar gå bra till sist hursomhelst, så jag ska inte skrämma upp dig. :-)

Josefine sa...

Refreshers finns på jobbet faktiskt, nu också med jordgubbssmak! supergoda, och de är nåt sorts pulver i, smakar lite syrligt.

Ska också inflika att det är sån hysteri över ammningen, Ve och faaasaaa! om någon skulle ge ersättning!! Känner flera stycken som måstat ge ersättning ganska tidigt för dom inte klarar av att amma, de finns dom också.
Tycker inte att man ska behöva tjorva med det i all evighet så man stressar upp sig själv och bäbis.
SÅ, va de sagt :D

Lycka till hoppas att går bra!

Fia sa...

Sååå underbart inlägg! Den där smågodispåsen.. den är ju bara helt underbar! Hittade för ett tag sedan ett duschdraperi med samma färger och ringar som på påsen.. vad ju självklart tvungen att köpa! :D

Kajsa sa...

Ja men gud vilken skillnad på dom. Jag tycker också att det var lättare nu...att fråga å prata. annars brukar jag inte fråga nåt heller... Vi kollade inte nån viktupskattning. Hon sa om jag går över så kan vi ju göra det. annars kände hon å så å sa att näe det är då inte nån 5-6 kg bebis inte. Pust! =) Vi pratade om allt möjligt, var där i 30 min, annars brukar det ta 10-15 minuter...=) Hom kollade också hb, som G inte gjort sen i maj?! O hon sa att det va viktigt att ta nyligt, då Lycksele brukar bli lite purkna om det inte är tagit på ett tag. Hmm...Men då kom vi till vägningen, å då sa jag att jag inte ville, hon ba äh då skiter vi i det. Det är inte så viktigt! Tjihooo... jag väger mig så bra här hemma så, i min ensamhet! ;) Å på vågen på mödra väger man alltid 1-2 kg mera. Huvva! men fick du göra Ul? Hon kände bara och konstaterade att det här huvudet sitter fast...å att det gjort det ett bra tag nu.=) Var allt annars bra med er?

Kajsa sa...

jo, D ska va ledig från den 26/6 å tills på onsdagen efter, om vi inte fått bäbis redan...men precis då ska mamma å syrran bort så då finns det ju ingen hemma som kan följa/köra mig till Lycksele så då får han lov att va ledig...Känns lite tryggare då.=)

Emily sa...

Hahaha, ja fast egentligen så var det ju inte så dumt tänkt. Skitknäppt namn egentligen; babyskydd. Kunde ju lika gärna ha handlat om kondomer!

Marlene sa...

Sånna påsar finns på saiva, så kom och köp godis här :)

John sa...

toms shoes
oakley sunglasses
www.coachfactory.com
kate spade uk
kate spade outlet
fitflops sale
ray ban sunglasses outlet
cheap air jordans
chi flat iron
nike cortez
nike free runs
coach factory outlet online
cheap air max
jordan shoes
coach purses
the north face outlet
cheap ray bans
ray ban sunglass,ray ban sunglasses,ray ban outlet,cheap ray bans,cheap ray ban sunglasses,cheap ray bans,ray bans
oakley sunglasses
christian louboutin shoes
sac longchamp
tiffany jewelry outlet
michael kors outlet
converse shoes
michael kors outlet online
coach outlet store online
polo ralph lauren
michael kors outlet online
ray bans
basketball shoes
louis vuitton purse
nike free run flyknit
hermes belt
louis vuitton outlet stores
cheap jordan shoes
cheap oakleys
ugg outlet
louis vuitton handbags
2016520yuanyuan

chenlili sa...

uggs canada
pandora charms
michael kors outlet
michael kors outlet
fitflops sale
kate spade outlet
canada goose jackets
christian louboutin
ralph lauren uk
coach factory outlet
shenyuhang20180531