17 maj 2008

Hubba Bubba.

Hubba Bubba var det härliga 80-talstuggummit som började tillverkas av Wrigleys 1979. Man promotade tuggummit med att det var mindre kladdigt än andra tuggummin. Blåste du stora bubblor (vilket verkligen fungerande med Hubba Bubba) & de gick sönder, så skulle det vara enkelt att få bort kladdet från huden.

Hubba Bubba finns fortfarande, men det smakar inte som förr + att jag tror att de är mindre än vanligt. En stor grej med Hubba Bubba var ju just att de var grymt stora! På grund av utvecklingens totala brist på charm, så skriver jag därför enbart om det härliga 80-talets Hubba Bubban.
Här till vänster kan ni se Gum Fighter som gör reklam för Hubba Bubba – cowboys var helt klart ett återkommande inslag i Hubba Bubbareklamen. Den första reklamen använde sig av Gum Fighter i Vilda Västern & han avslutade varje reklam (både på tv & i annonser) med orden: ”Big Bubbles, no troubles!”
Här nedan kan ni se en tv-reklam för Hubba Bubba – givetvis med Cowboys.

Här nedan är reklamen som ni kanske bäst känner igen den? Dessa två snubbar var med i olika ”HubbaBubba-serier” som ofta hittades på t.ex. baksidan av Kalle Anka. Här i en norsk tappning, TACK TILL MAT SKULL som scannat.
Smakerna då? Bilden högst upp syns det bäst på. Jag tyckte allra bäst om lakrits (det blåa omslaget), men rött & rosa var inte så tokigt heller. Det gula minns jag knappt, antar att det inte var någon höjdare. Colasmaken som de gör reklam för härnere tror jag också kom nångång på 80-talet, så den får vara med. Än en gång tack till MAT SKULL som scannat så fint!
Grejen med cowboysen var att cowboys som tuggade Hubba Bubba kunde göra så stora (& okladdiga) bubblor att de rentav skrämde motståndaren till att ge upp. Alla serier & reklamer slutar så, ”Stora bubblor, inga problem” typ.

Tuggummit var så populärt att det givetvis uppfanns en dricka också – Hubba Bubba sodan. Tror inte det var alltför länge sedan du kunde få en sådan i dina händer, men isåfall är det nog på typ ÖB eller något man hittar dessa. Söta var de smakmässigt, mycket söta till & med om jag minns rätt.

Om du älskar att blåsa stora bubblor så är det ett Hubba Bubba från 80-talet som du behöver! Den största bubblan som blåsts, enligt tillverkaren, var 58.42 cm i diameter! Själv saknar jag det riktiga Hubba Bubbat grymt, det vi har nu är bara en mycket dålig kopia. Blä!


Ni får en reklamfilm till bara för att de är så söta,denna gång med pirater för ovanlighetens skull!

signatur

Ni får en reklamfilm till bara för att de är så söta, denna gång med pirater för ovanlighetens skull!


signatur