05 maj 2008

Bokmärken.


Jag kom att tänka på bokmärken häromdan när jag traderade & då fick jag värsta nostalgikicken. Både jag & mina kusiner samlade förstås bokmärken & det var en riktig höjdpunkt att samlas för att byta bokmärken med varandra.
Om jag minns rätt hade jag ett rött album med nån form av guldstreck på & jag tror att min bästis/kusin Ewa hade ett likadant, fastän ett turkost. I princip allt vi hade var ju lika, möjligtvis i olika färger. Vi växte nästan upp som tvillingar när jag tänker efter – alltid likadana!
Bokmärkena ni ser på dessa bilder är alla bokmärken som jag hade när jag var liten, alternativt ville ha. Jag kommer ihåg vissa hur väl som helst & minns tom några personliga favoriter.

Den rosa ängeln hade Ewa & den var jättestor, vi snackar enorm – den stack ut utanför bokmärkesalbumet! Flickorna på bilden ovanför änglarna tror jag att jag hade själv (om inte det också var Ewa) & dessa var också modell gigantiska.

Frågan kvarstår dock, vad var egentligen grejen med bokmärken? Alltså, bokmärken är väl typ en uråldrig tradition, våra mormorsmödrar samlade väl i princip också? Det måste ju varit nån poäng med dem från början, användes bokmärken till att just märka ut vilket kapitel du var på i en bok, eller är det bara shit – heter de bara bokmärken bara för att?
Såhär i efterhand så fattar jag helt enkelt inte grejen med bokmärken & jag undrar ifall ungarna av idag samlar på dessa likt jag gjorde? Knappast. Det var nog bara en 80-talsgrej.signatur

5 kommentarer:

Kajsa sa...

Hehe, ja gu va man samlade på allt, samlade på lukt sudd också. Hade hur många som helst. =) Oh, mitt favvobokmärke va ju hon med rosa/prickig klänning i brunt hår med blomman i! hihih. va skoj att se igen! Hoppas ni hade en bra helg. Förresten tro jag att syrran har/hade en brun hokus pocus...ska höra me na! Men den var lite trasig åså, men det kanske går att fixa.

Ewa sa...

Ha, ha... Ja jag minns ju nu att ängeln stack utanför albumet... Vilket minne du har... Håller med kajsa också om luktsudden... hade massor...
Va kul vi hade när vi var små!! Jag längtar tillbaka!

Fia sa...

Ja alltså jiises vad man hade mycket samlarfuffens för sig :) Undrar som flundran om våra barn kommer ha något att samla på?? Jag minns bokmärken,sudd,brevpapper och stickers.. fan vad roligt det var!!

Hanna sa...

Ja, detta eviga samlande, jag begriper mig inte på vad det var med unga jäntor & samlande. Allt skulle som sagt samlas, men man tordes inte använda något i nåt vettigt syfte, utan det skulle bara vara för "show"

Oh Kajsa, jag blir världens lyckligaste om det finns en brun någonstans. Reservdelar finns ju så man kan alltid köpa till & laga! :)

Ewa...Mitt senaste gravidinlägg KAN tyda på att vi kanske får en generation under oss som kommer att ha lika kul?! Hoppas!!!

Yaro Gabriel sa...

www1004
salomon shoes
skechers shoes
basketballl shoes
nike blazers
issey miyake
canada goose jackets
hugo boss
louboutin shoes
louboutin shoes
moncler outlet